Wie ben ik
Mijn naam is Marije van der Meer en ben de eigenaresse van Praktijk Van der Meer PMT & Begeleiding.
Nadat ik in 2014 het CIOS heb afgerond met uitstroomprofielen Orthopedisch Beroepsgericht Agogisch Werken en Watersport, ben ik gestart met de opleiding Psychomotorisch Therapeut en Bewegingsagogie aan het Windesheim.
Na het behalen van mijn diploma psychomotorisch therapeut in 2016 ben ik werkzaam geweest op verschillende plekken, waaronder:
- Lentis ouderen en volwassen Psychiatrie
- Stichting Sa4
- Fysiotherapie Ton Schrantee & Fysiotherapie Hoogezand
- Outdoor therapeut bij Ago Natura
Daarnaast heb ik in het verleden veel sporten aangeboden, waaronder zeilen, klimmen en groepsactiviteiten.
In 2018 ben ik gestart met mijn eigen praktijk omdat ik graag mijn passie voor buitensport en therapie wilde koppelen.
Naast het feit dat ik veel buiten therapie geef bied ik ook binnen therapie aan op diverse vlakken.
Tevens ben ik werkzaam als outdoor therapeut bij Ago Natura (Instelling voor kind en jeugd problematiek) en bij Lentis volwassen en ouderen psychiatrie.
Ik ben een creatief en positief persoon; deze kwaliteiten wil ik ook graag overbrengen binnen mijn therapie en begeleiding.
Ik vind het belangrijk om de persoon achter de problematiek te zien en zijn/haar kwaliteiten te ontdekken.
Missie:
Psychomotorische therapie toegankelijk maken voor de 1e lijnszorg.
Vanuit eigen ervaring heb ik gemerkt dat er vaak weinig of geen aandacht is voor psychische problematiek in combinatie met lichamelijke problematiek.
Met Psychomotorische therapie wil ik de invloed van het eigen gedrag op de klacht verduidelijken. Letterlijk meer bewustwording van lichamelijke klachten. Meer uit het hoofd en in het lichaam!
Wanneer er binnen de therapie sprake is van een zwaardere klacht dan zal ik kijken naar de mogelijkheden bij andere disciplines en kan het dus zijn dat u doorverwezen wordt naar een andere therapeut; dit alles gebeurt vanzelfsprekend in overleg.
Visie:
Lichaam en hoofd zijn één!
Vaak wordt er teveel vanuit het denken gehandeld met als effect dat het voelen (lichaam) vaak wordt vergeten.
Dit voelen wordt ook lichaamssignalen genoemd.
Wanneer er te veel wordt gedacht en te weinig wordt geluisterd naar lichaamssignalen kan dit diverse klachten tot gevolg hebben (psychisch en lichamelijk).
Binnen psychomotorische therapie leer ik mensen bewust te worden van diverse lichaamssignalen zodat er bewust een keuze kan worden gemaakt om te luisteren naar het lichaamssignaal of niet en wat hiervan de effecten op langere termijn zijn.